:: Ku Titip SeBuAh RinDu, dEmi rAsa syaHdu, meRunGkai seBuAh kaSih, yAng tuLus bErsiH dAn mEmbaWa eRti sEndu ::

Friday, 31 December 2010

♥ Happy New Year 2011 ♥

Assalamualaikum..

selamat tahun baru kekawan semua yang mengenali Lina
semoga tahun baru 2011 ni membawa makna buat kita,
semua dan selamat tinggal 2010 selamat dtg 2011...

Pada tahun 2010 banyak pengalaman yang dperolehi
dan banyak dugaan dan cabaran yang ditempuhi..
walau pun dugaan dan cabaran yg melanda,
saya  
tetap tempuhnya dgn hati yg redha dan tabah.
tahun 2010 mrupakan tahun yang sangat sad buat saya 
coz pada tahun ni saya kehilangn insan yang sangat2 disayangi 
iaitu arwah ayah saya.. 
sngt sukar utk  tempuhi semua tu but nak buat mcm mna 
dah takdir dan suratan..
saya insan yang lemah hnya mampu redha dengan semua..

***************************************************

Tahun baru tak sah klu tak ada azam baru.
Bulan lepas baru kita menyambut tahun baru hijrah 1432
esok pula tahun baru Masihi 2011.
Tahun Masihi lebih significant coz itu yang kita guna dalam urusan harian
jadi ramai antara kita lebih cenderung menanam azam tahun baru
pada tahun permulaan tahun baru Masihi

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Apa azam tahun baru Lina ?

Azam pada 2011 ialah 
ingin menjadikan tahun 2011 
lebih baik daripada tahun 2010.. 
Syukur pada Allah s.w.t 
jika azam ini tercapai. 
2011 nanti saya harapkan 
tiada banyak masalah lagi 
seperti tahun ini yang penuh onak dan duri2 yang melukakan.. 
juga mahu menjadi seorang insan 
yang berguna bukan sahaja kepada diri sendiri..
juga kepada mama tersayang,abg..akak..adik2.. 
Saya juga berazam 
akan lebih matang dalam 
menyelesaikan masalah peribadi mahupn kerjaya"


BLESSING = BERKAT
B-egin with
L-ove in HEART
E-xpect blessing
S-hare goodness
S-hine like the sun
l-nspire everybody
N-ever forget that
G-OD is with u always



Tuesday, 7 December 2010

FriEndsTer


aku memang dah lama nak batal akaun friendster aku... kenapa???? entahlah... semenjak dah layan facebook cukup dah kot.lagipun memang dah tak guna friendster. dari terbiar camtu.. baik aku delete terus betol tak?:P. Bile sign in je blik FriEndsTer fuyooo dah bnyak brubah. siap ada game plak tu ikut2 dngn facebook.. but biar ada game pn ianya tk dpt buat aku trtarik untuk layan fs ni.. huhu..btw.. sebelum delete. aku sempat gak baca baca balik komen-komen dari member-member aku dalam friendster aku... 
hehehe.. jangan marah ye fs. mheeeeeee. bubyeee friendster.:)

home terbaru freindster comel kn cartun dia..



Monday, 6 December 2010

mAaL HijrAh 1432H

Assalamualaikum. Salam di tahun baru Hijrah. Hijrah Nabi Muhammad yang memberi erti galakan berhijrah dari sifat yang buruk kepada akhlak yang lebih baik,
hijrah dari kegelapan jahiliyah kepada cahaya IMAN dan ISLAM,
hijrah dari jiwa yang sedih kepada bahagia,
hijrah dari maksiat kepada amal soleh,
hijrah dari jahil kepada alim.
Selamat berhijrah buat diriku dan semua pembaca.


Lirik Lagu Maal Hijrah 1 Muharram
Satu Muharram Detik Permulaans
Perkiraan Tahun Islam Hijrah
Perpindahan Nabi dan Umat Islam
Dari Kota Makkah ke Kota Madinah

Atas Keyakinan dan Iman Yang Teguh
Kaum Muhajirin dan Ansar Bersatu
Rela Berkorban Harta dan Nyawa
Demi Menegakkan Islam Tercinta

Hijrah Itu Pengorbanan
Hijrah Itu Perjuangan
Hijrah Itu Persaudaraan
Hijrah Membentuk Perpaduan

Oleh Itu Mari Semua
Kita Sambut Maal Hijrah
Tingkatkan Semangat Tegakkan Syiar Islam
Untuk Sepanjang Zaman

Saturday, 4 December 2010

macAm aRtis pLak kEnA soaL jawAb

1. Saya sedang mendengar : 
= lagu suara ku berharap.. by maya feat Hijau daun.

2. kereta idaman
 = suzuki swift ( arwh ayah tak dpt tunaikn kereta idaman saya. urmm tngu mylove yg tunaikn 1 hari nnti )

3. Saya suka : 
 = barang² yang brwarna merah..:)

4.Sahabat-sahabat baik saya : 
= fiza,niena,joana.efa,py

5.Saya tak paham : 
= kenapa rmai orng yg dengki dng kelebihan yang dimiliki oleh org lain. 

6.Saya kehilangan : 
= bapa saya semasa saya berumur 22 tahun.. 

7.Makna nama saya : 
= kelembutan.

8.Cinta itu adalah : 
=  perasaan jiwa.

9.Saya akan cuba : 
= berjimat².. no more shoping.

10.Ayat SELAMANYA membawa maksud : 
= hingga akhir ayat.

11.Telefon bimbit saya : 
= noKia E71.

12.Bila saya terjaga dari tidur : 
= akan jenguk hp saya klu² ada msg.mheee.

13.Saya paling meluat apabila : 
= msuk toilet yang bebau.

14.Peringkat umur yang paling menyeronokan bagi saya ialah: 
= lingkungn umur 15 hingga 18.. zaman skolah menengah.best.

15.Hari ini : 
= saya busy kat rumah kazen ada knduri akikah.

16.Malam ini saya akan : 
= on9 smpai tghmlm pas tu msg n 3g mylove.. :)

17.Esok pula saya akan : 
= kemas bilik.. lipat kain yg btimbun dlm bkul.hu3.

18.Saya betul-betul inginkan : 
= g keHeL jumpa mylove.. kangen bngat ma dia..but uwang tk mcukupi..sad..:(

19.Ketika anda lihat wajah anda di hadapan cermin pagi ini : 
= pipi tmbh chubby.. adui aku smkin tembam.

20.Pusat membeli-belah atau arked permainan : 
= pusat membeli belah. 

21.Makanan Barat atau Jepun : 
= dua2 tidak

22.Bilik yang terang atau gelap : 
= gelap..mheeee.

23.Ayat terakhir yang anda katakan pada seseorang? 
= rindu serindu2nya.

Wednesday, 1 December 2010

aKu tiRed

sAkiT bAdAn aKu..
sAkiT LehEr aKu..
sAkiT puNggung aKu..
KebaS kaKi aKu..
RasA nAk deMam pun adA..
daLam bus sEjuk giLa aiRcon ( 23°C )
dudUk daLam bUs hAmpir 10 jAm...
TimE otw daRi kotA kiNaBaLu ke sEmPorNa.
nAk juA nAik fLiGht g KotA kinAbaLu but aKu oRang susah so bAjet dAn wAng yAng adA tAk mEncuKupi uNtuk beLi Tiket fLiGht.
keNaLah koRbAnkAn bAdaN aKu yaNg kEdeMpoL iNi nAik bUs..
kEsiaNkan aKu.. nAsiB bAdaN. huhuhuhuhu..:(((
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...