:: Ku Titip SeBuAh RinDu, dEmi rAsa syaHdu, meRunGkai seBuAh kaSih, yAng tuLus bErsiH dAn mEmbaWa eRti sEndu ::

Saturday, 28 January 2012

My Besday Clebrate

 Assalamualaikum.. & Hye...

hari ni happy sangat..
happy?? kenpa??
huhuuuuuu...
walaupun my besday dah berlalu b'ari-ari but
mylovely bestfrends still nak buat party besday untuk aku.
alalalaaaaaaa...
sangat-sangat terharu..
sungguhhh aku tak tipuuu terharu sangat..
thankss buat sahabat-sahabat aku..
walaupun kawan-kawan yang lain tak dapat join.

jom layan pict besday party aku











Monday, 23 January 2012

Selamat Hari Lahir Cik Lina..

Alhamdullilah,
Genap umur aku ke 24 tahun. [23.01.2012]
Kalau member-member cakap umur 24 ni leh jadi isteri orang dah. Heheee. Erm..
(opsssss masih awal ok.. !!! )
Kini aku sudah pun 24 tahun.
Kini aku melangkah ke alam dewasa yang pastinya lebih mencabar.
Baik menjadi anak yang soleha kepada ibu tersayang
ataupun pekerja yang rajin di tempat kerja,hihihihii.. 
cabaran lebih hebat lagi.
insyallah akan aku tempuhi dengan berani.
Alhamdullilah Syukur kepada TUHAN kerana masih lagi
memanjang umur aku.
TUHAN masih lagi memberikan ruang pada diri aku
untuk terus menjadi hambanya.
YA ALLAH…
Syukur Alhamdullilah.
Apa yang pasti, kehidupan ini harus di teruskan.
Tanggungjawab harus diLunaskan dengan baik.
Semakin umur meningkat semain banyak perkara yang perlu di fikirkan.
Semakin besar tanggungjawab dan amanah harus digalas.
Banyak lagi yang perlu dilakukan sebagai makhluk TUHAN.
Semoga di umur 24  tahun ini,
aku akan lebih matang lagi dalam menguruskan mengurus kerja dan
segala-galanya. Insyallah….
aku di usia 24 years..
fuyooooo...
macam tak caya je usia dah mningkat.
HAPPY BESDAY TO Me...
semoga sentiasa sweet selalu.. cewaaahhhhh..


Thursday, 5 January 2012

ERTI CINTA SEBENAR...

bila tanganmu berkeringat, hatimu dag-dig-dug
suaramu bagai tersangkut dikerongkong
itu bukan CINTA tapi SUKA

bila tanganmu tak boleh berhenti memegang dan menyentuhnya
itu bukan CINTA tapi BIRAHI

bila kamu menginginkannya kerana tau ia akan selalu ada disampingmu
itu bukan CINTA tapi KESEPIAN

bila kamu menerima pernyataan cintanya kerana kamu tak mahu menyakiti hatinya
itu bukan CINTA tapi KASIHAN

bila kamu mahu memberikan semua yang kamu suka demi dia
itu bukan CINTA tapi KEMURAHAN HATI

bila kamu bangga dan ingin mempamerkannya kepada semua orang
itu bukan CINTA tapi KEJUJURAN


ketika kamu mencintainya

ketika kamu melakukan semua untuknya tanpa berharap lebih….

ketika kamu menerima kesalahannya kerana itu bahagian dari kepribadiannya

ketika kamu rela memberikan hatimu, kehidupanmu, bahkan kematianmu

ketika kamu menangis bila dia sedih, dan berbunga ketika dia bahagia

ketika kamu menangis untuk kesedihannya walaupun dia cukup kuat untuk menghadapinya

ketika kamu tertarik pada orang lain tapi kamu masih setia padanya

ketika kamu merelakannya dengan senyum kerana kebahagiaannya tidak bersamamu

itulah rasa CINTA yang sesungguhnya…..


p/s ; manakah kalian rasa saat ini?????
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...