:: Ku Titip SeBuAh RinDu, dEmi rAsa syaHdu, meRunGkai seBuAh kaSih, yAng tuLus bErsiH dAn mEmbaWa eRti sEndu ::

Friday, 16 December 2011

Happy anniversary 3rd

Assalamuaikum & hye.

happy anniversary for what???
3rd???
heh... ari ni genap 3 tahun aku begelar sebagai penjawat awam.
macam baru je dapat surat tawaran bekerja from Suruhanjaya Perkhidmatan Awam.
tup2.. rupanya dah blalu 3 year.
tak terasa kn..
first dapat surat tawaran memg risau gila..
apa tak nya..
kena lapor diri kat putrajaya dan di tempatkan di putrjaya
 di JABATAN PERKHIDMATAN AWAM
untuk mohon di tempatkan di sabah peluang agak tipis.
so mau tak mau kena keja jak kat putrjaya.
aku tak happy rindu bapa dan mama 
walhal time tu inchik ROSLI ada bersama ku.
aku ni kira insan bertuah jua lh.
coz dapat keja dngn govemnt di usia yang muda.
ehee... aku berusia 20 thn kena bkerja sama dengan pegawai²
yang berpangkat tinggi dan jauh lebih senior dari aku.
mereka level aku ni sebagai budak mentah yang tak tau nak buat keja.
but aku tk kesah semua tu..
aku tetap bukitkn kepada mereka yang aku ni boleh buat semua tu..
dalam tempoh 3 tahun ni aku dah disahkan dalam jawatan.
tetap dan berpencen.. alhamdulilaa..

rindu dengan suasana first bkerja dan selalu di temani incik bF.
happy sangat time tu..

Happy Anniversary 3rd buat mmber2 batch 16/12/2008 


Bangunan First aku Lapor Diri dan
 Inchik Bf yang selalu memberi dorongan & datang melawat.
sweet moment





Wednesday, 14 December 2011

Hafiz & Adira - Ombak Rindu

waaaa... aku jatuh cinta dengan lirik lagu ni...
sesuka ni lagu..


- CINTA TAK KEJAM... CUMA
MANUSIA YANG TAK PANDAI MENGHARGAI CINTA -

Adira :
Tuhan tolong lembutkan hati dia
Untuk terima ku seadanya
Kerna ku tak sanggup
Kerna ku tak mampu
Hidup tanpa dia di sisi ku

Hafiz :
Tuhan aku tahu banyak dosa ku
Hanya ingat Kamu kala duka ku
Namun hanya Kamu yang mampu membuka
Pintu hatinya untuk cintaku

Adira :
Malam kau bawalah rinduku
Untuk dirinya yang jauh dari ku
Agar dia tidak kesepian
Selalu rasa ada cinta agung

Hafiz :
Hujan bawa air mata ku
Yang mengalir membasuh luka ku
Agar dia tahu ku terseksa
Tanpa cinta dia di hatiku

Hafiz & Adira :
Hanya mampu terserah
Moga cahaya di penanti

Hafiz:
Tuhan tolong lembutkan hati dia
Untuk terima ku seadanya

Adira:
Kerna ku tak sanggup
Kerna ku tak mampu
Hidup tanpa dia di sisi ku



Sweet Teramat

ohhh duniaaaa....
i like look this pict..
nak mcm ni jak ma inchik ROSLI.
walau dugaaan besar mcm mna pn...
hope dia akn jaga & pertahankn hubungan kami..
banyak dah dugaaan dilalui..
amat d'akui semakim lama hubngn ni makin mencabar..
dengan perngai dia yg semakin menjadi..
layan pmpuan itu.. layan pmpuan ini..
aku tau dia tak serius dengan mana² pmpuan..
just nak enjoy² je
( tettt.. kadang pmpuan zaman skrg ni cpt sngt prcya.. pelik kn.. seari dua knl.. truss pcyaa)
dah nama nya lelaki...
lebih² lagi nak yg msi single or belum berkahwin
mesti lah nakal²..
rasa nya bukan bF aku je kot mcm tu kan..
bF korg pn. heeee, betul ker??
but i tabeekkk sngt lh klu bF korg tak pndngn pmpuan lain..
i think 100% setia???
zaman skrg adakh lagi lelaki yg setia 100%???
huh.. jngn kn lelaki kdng pmpuan zaman skrg pn tak setia..
but no me..!
bab² curang² ni aku tk suka..
coz kita yang pmpuan ni akan rugi..bukan lelaki.!
tukr lelaki tu.. tukr lelaki ni..
aduiiii... kena sayang diri sendiri je..
pkir ke arah yg postif..

hope sangat sperti pict ni..
nakkk bersama hingga ke hujung nyawa..
moga² jodoh kami dipermudahkan..
aminnn... 



Monday, 31 October 2011

Facebook / Muka Buku

FACEBOOK . 
Mcm2 bole cerita pasal benda alah nih . 
Org kata benda alah nih boleh buat merapatkn silaturrahim 
tp makin lama mcm dah lain tujuan buat bnda alah nih . 
Haha chill okay , 
jgn take serious sgt psl entry aku nih . 
Kadang2 bila kita update status utk org tertentu , 
org lain pn akn terasa . 
This is because of facebook nih terlalu public .
 Tujuan Muka Buku pada masa kini.


*****************************************************************
ber'facebook' masa kini :

Merapatkn hubungan ngn kwn2 lama 

Mendekatkn yg jauh 

Meramaikn kwn dari bnyak tempat

Berniaga secara online 

Menunjukkn bakat terpendam (posing itu ini , edit gmbr , bermadah melalui status)

Meluahkan perasaan 

Mengejar glamour / publisiti / kontroversi

Mencari gf or bf / scandal / jodoh

Menjadi stalker semata-mata

Menjimatkn kredit (tambah2 skag neh topap dh bercukai)

Menyamar jd artis 
Show off about gf/bf (bermanja manja wall to wall pdhal fon ada haha)

Mengadu nasib 

Punca pergaduhan

Tempat maki hamun org 

Bole juga dijadikn tempat saling membenci sesama manusia 


*****************************************************************
oleh itu.. incik bF saya pn. telah buat kputusan suru sy Deactivate Account..!!!!
hampee jua lh.. tp ok sy bleh trima.. 
coZ dsbabkan muka buku lah ni kmi selalu gaduu.. 
salah pham.
almaklum lh kan lelaki ni.. 
kita suda sedia maklum dngn sifat2 miang dorg.. 
but smua tu hanya lh mainan kat muka buku.. 
tp kadang pelik nya kaum wanita ni trus ambil sriuss... 
mcm sy jua lh.. susah nk trima dia miang2 kat facebo0k.. 
tp nak buat mcm mna dah mcm tu sifat lelaki sejak azali... 
klu sy yg ber faceb0ok.. mula lh c bF cmburu itu ini lh.. urm..
senang2 Deactivate Account je faceb0ok tu.. ^__^
kadang dunia faceb0ok ni melalaikan kita..
banyk dah pasang2 couple berpisah gara2 mukabuku..
but ada jua yg ketemu cinta...
whateverr lahh....
mulai saat ni mu faceb0ok dah tak aktif...
rindunn nak komen2 kat cna..
hhuuuuuuuu..

Friday, 28 October 2011

alhamdulila...

syukurr alhamdulila..
ofice dah di audit oleh ibu pejabat..

now time rest2 kn otak..
es0kk ari sabtu. is percutian.. 
and es0k my love boifren balik to sabah..
after 2 week kat Kuala Lumpur 
dia p main bola wakil kolej...
es0k flight dia kul 3 pm..
so kul 4 pm mcm tu kena gerak p airport utk jemput insan tersayang
rindddduuu dia sngat2...
pass tu kami akan jalan2 kat Tawau.
shoping with boi.

^__^ ok lah tu je nak kongsi dengan kmurg.

Saturday, 22 October 2011

aLuuuu...

Salam & hye

tak tau nak cakap apa..
justt nak gitau..

SAYA RINDU DIA...

cepat lah 29 ♥ 10 ♥ 2011

saya tak sabarrr nak jumpa awak..

ridnuuu yang teramat.

bola punya pasal..

saya mcm tak kena layan je..

hampe...!!!!


Monday, 26 September 2011

DUP DAP DUP DAP...


Salam dan hai semua.

.

.

.
DUP DAP DUP DAP...

Jantung Lina dah mula berdegup kencang!

 
sebab..
 
dia akan balik.. uwaaaaa  5 days more..
saya tak sabarrr.. bebulan dah tak jumpa... ^__^
 
 pesanan untuk dia hari hari terakhir di tanah melayu

"Jaga diri bebaik..."

"Kalau sakit tu, jangan lupa makan ubat!"

"Belaja rajin-rajin..."

"buat yang terbaik untuk paper last final exam esok...."


"I LOVE YOU SO MUCH!!!"

Di sini, diri ku terus menantikan kepulanganmu.
Menanti, menanti, dan terus menanti.....
Ku tetap setia menanti kepulanganmu, abang!

 
 
. * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * .
 
Walaupun penantian itu satu penyeksaan, tetapi.....
Momen-momen terindah tercipta pabila kita bertemu.
Tatkala itu, mata kita bertentangan.
Terukir wajah dengan senyuman.
Jantung mula berdengup kencang.
Tak terucap dengan kata-kata.
 
. * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * .


Sunday, 18 September 2011

Dugaan Cinta Jarak Jauh

PERNAHKAH anda berasa terlalu jauh dengan seseorang?
Apabila perasaan sayu dan kerinduan yang mendalam terhadap sidia,
ia membuat anda sering termenung memikirkan dirinya.

Bayangkan anda terpisah diantara laut cinta selatan. 
Mengatur temujanji dengan komitmen yang banyak sedangkan pada masa yang sama, 
rindu terhadap si dia meluap-luap, pastinya hati tidak keruan dibuatnya.

Percintaan jarak jauh adakalanya begitu menduga biarpun sesekali terasa seronok 
dan terbuai oleh kejujurannya. 
Namun ada juga menaruh curiga dengan pasangan kerana takut 
kasih sayang yang sedang disulam terhakis perlahan-lahan.

Bagaimana untuk memelihara dan mengekalkan percintaan ini? 
Pelbagai perasaan yang merungsingkan, 
menyedihkan dan memeningkan apabila berada dlm situasi sebegini. 
Pelbagai dugaan dan cabaran perlu dihadapi.

Untuk mengatasi dan mengekalkan hubungan itu, 
di perturunkan petua ini supaya anda lebih bertindak rasional 
serta memperkukuhkan lagi jalinan ikatan selain menyuburkan 
kasih sayang agar berpanjangan.

-Percaya pada pasangan-
Apabila berjauhan, kita hendaklah percaya pada sidia.
Pentingnya sikap saling mempercayai kepada pasangan kita, 
itulah tunjang kepada kesetiaan.

-Setia walaupun jauh-
Ketika berjauhan berbagai dugaan akan terjadi, 
terutama rindu yang teramat kerana sidia jauh dimata. 
Sunyi juga menyelubungi,hanya kawan jadi penghibur sementara.
Tapi harus ingat kawan tidak sama dengan orang tersayang.

-Bertanya khabar-
Berbagai cara untuk bertanya khabar seperti call, hantar sms, 3g,
kirim kad atau surat dan sebagainya. 
Kedua belah pihak mesti sentiasa bertanya khabar dan saling menghubungi.

-Jangan jadikan jarak sebagai pemusnah -
Cinta jarak jauh memang sukar. 
Terutama bila datang kerinduan, 
tapi jangan di jadikan alasan untuk membubarkan percintaan itu. 
Jadikan ia sebagai cabaran utk memberikan semangat meneruskan percintaan ini.

saban hari baru terasa bertapa besarnya dugaan bercinta..

Wednesday, 10 August 2011

eyeyeyee.. bonus RAYA..

Assalamuaikum...

waaaaa.....  
penjawat awam dapat bonus raya..
thankss so much najib..
yessss...!!!
walau tak banyak mana pun..
but dapat ringankan beban saya.
raya tahun ni banyak betul yang kena bayar.
bayar itu,, bayar ini... bayar sana..
sabarrr jak lah wahai duit..
huhuuhuhuuuuuu..
dah masuk tahun ke -3 sambut aidilfitri.
time tu je lh my PUTRI (kereta) nak sambut birthday dia.
dushhhhhh.... 
kan dah melayang duit raya untuk beli insurans.. cukai jalan.. 
ni lagi satu.. my lesen P (profesional) huuu... 
time raya plak dia tamat tempoh.
adeiiiii... kena tukar pi Lesen Biasa..
dngan susah paya aku jaga Lesen P.
driving kena hati-hati.. 
takut nnti lesen P tu kena tarik blik klu melibatkn kemalangan.
happy jua lh tak payah  nak lekat lambang P 
yang merah menyala tu kat My PUTRI (kreta)
buat malu je.. 
kalau ada lambang tu orang kan cakap tu budak baru nak belajar..
heeeeee....

whateverrr lahh..
janji aku happy coz dapat duit raya... ^__^

Friday, 5 August 2011

- DI BATAS MASA -

Ya ALLAH aku sangat-sangat merindui suara dan kasih sayang ayah...

Tersangat Rindu.. 
tahun ke-2 menyambut ramadhan yang mulia tanpa ayah di sisi kmi..
kami redha atas ketentuan ilahi...
al-fatihah buat ayahku tersayang.....

----------------------------------------------------------------------

Di Batas Masa By Siti Nurhaliza

Setiba kita di batas masa
Nobat nafiri tiada bernada
Sehelai daun kering berayunan layu
Menanti saat di bawa bayu

Langit mendung hujan pun gerimis
Sayup terdengar sendu dan tangis
Bertitian bisikan kalimah nan suci
Berdoa mudahkan perjalanan
Terakhir ini

Berat mata memandang
Berat lagi tanggungan
Bebanan perasaan
Kendati pun sejarah
Dosa pahala pastikan di kira

Bagai terasa keresahan di jiwamu
Bagai terdengar suara meruntum kalbu
Tiada walau sesaga di bawa pergi
Tak berharga puja dan puji

Kala jantungmu bagai laut bergelombang
Lemah cengkaman jejarimu di genggaman
Betapa sukar untuk kita menerima
Tiba detik pasti terpisah
Di batas masa

Thursday, 4 August 2011

MUNAJAT SEORANG HAMBA

first dengar ni lagu saya tertarik...
dan trus nak dengar lagi..
ayat-ayat dalam lirik lagu ni menusuk kalbu ku...

******************************************************
munajat seorang hamba by HIJJAZ

Dikala malam sunyi sepi 
Bani insan tenggelam dalam mimpi 
Musafir yang malangini pergi membasuh diri 
Untuk mengadap-Mu oh Tuhan 


Lemah lutut ku berdiri 
Di hadapan mu tangisanku keharuan 
Hamba yang lemah serta hina 
Engkau terima jua mendekati 
Bersimpuh dibawah duli kebesaran-Mu 


Tuhan hamba belum pasti 
Bagaimana penerimaan-Mu 
Dikala mendengar pengaduanku 
Ku yakin Kau tak mungkiri 
Dalam wahyu yang Kau nuzulkan 
Kau berjanji menerima pengaduanku 


Dan Kau berjanji sudi mengampunkan ku 
Dari segala dosa yang ku lakukan 


Ampunan-Mu Tuhan 
Lebih besar dari kesalahan insan 
Hamba yakin pada keampunan-Mu Tuhan 
Bukan tidak redha dengan ujian 
Cuma hendak mengadu pada-Mu 
Tempat hamba kembali nanti di sana

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Tuhan..
Terimalah...
Ibadahku yang tidak sempurna...
Ia.. serba kekurangan...
Dan banyak cacat celanya...

Wednesday, 3 August 2011

MARHABAN YAA RAMADHAN

rindu...
aku menanti
untuk bertemu ramadhan lagi


ingin..
aku berharap
setiap hari ramadhan lagi

bulan yg suci
penuh berkah
rahmah ampunan illahi


ingin...
ku menyaksikan
turunnya malam
lailatul qodar


malam
yang lebih baik
dari malam seribu bulan


malam mulia
hanya ada
pada ramadhan bulan puasa


marhabban yaa ramadhan
marhabban yaa ramadhan
marhabban yaa ramadhan
marhabban yaa ramadhan


alangkah sedih bila
telah ditinggal ramadhan
kutakut tak berjumpa lagi
ditahun depan


bulan penuh pahala
yg di ridho akan datang
tak akan ku dapat dikeseharian


ya allah ampunilah diri hambamu
yg berdosa ini
ya allah
terimalah semua amal ibadahku



============================================


Wahai Ramadhan….SELAMAT DATANG
Kusambut datangmu dengan semangat untuk MENANG !
Ku tunggu datangmu dengan semangat berkasih sayang
Ku tunggu datangmu dengan penuh rindu dan pengharapan


MARHABAN…. MARHABAN… YA SYAHRU RAMADHAN….
Syahrul Maghfirah….Syahrul Qur’an…. Syahrul Ibadah …. Syahrul Mahabbah…


. . . ★
''''人
'(____)
. ┃口┃
. ┃口┃
. ┃口┃     ★
. ┃口┃     ''''人
. ┃口┃   '''''(_____)     . 人    
. ┃口┃  '''(__________)   '(____)   人
. ┃口┃____╭━━━━━╮_____'|_口|______​三
. ┃╭╮╭╮╭╮╭╮╭╮╭╮╭╮ |三||╭╮╭╮ |
. ┃┃┃┃┃┃┃┃┃┃┃┃┃┃┃ |三||┃┃┃┃ |
. ┃┃┃┃┃┃┃┃┃┃┃┃┃┃┃ |三||┃┃┃┃ |
. ┃┃┃┃┃┃┃┃┃┃┃┃┃┃┃ |三||┃┃┃┃ |
━━━( MARHABAN YAA RAMADHAN )━━━

Friday, 22 July 2011

♥●•٠·˙Erti Sebuah Kesetiaan ˙·٠•●♥

♥ Sekadar Renungan Bersama 


Burung betina ini terkapar tak berdaya
kerana dilanggar kereta di salah satu jalan raya
 kerana terbang terlalu rendah.
Dia meminta pertolongan dan berharap sang jantan boleh menolongnya.




Sang jantan berusaha menolong,
tetapi dia tidak boleh berbuat banyak.
Pertolongan yang boleh diberikan hanyalah
memberikan makanan dan minuman.
Beberapa kali dengan penuh cinta,
sang jantan membawakan kekasihnya makanan dan minuman
dari mulutnya.




Lagi, ia membawakan makanan
tetapi si betina sudah tidak memberi respon,
kepalanya terkulai dan matanya terpejam.
Jantan itu cuba mengerakkan tubuh pasangan 
untuk memastikan apa yang terjadi ....
dan "Innaalillaahi wa innaa ilaihi raaji'uun"
sang jantan sangat sedih kerana
kekasihnya sudah tidak bernyawa.


Sedar bahawa belahan hatinya telah tiada
dan tak akan kembali,
ia berkicau keras meratapi
pemergian pasangannya
dan tidak percaya akan apa yang telah terjadi
dan menyesali dirinya yang
tidak dapat berbuat banyak menolong sang kekasih.



Setelah sang kekasih meninggal
dia tidak dapat berbuat banyak,
kerana tidak dapat menguburkan.
Sang jantan dengan penuh kesetiaan
hanya menunggu jasad sang kekasih
dalam masa yang lama.

*****************************************************
Patut Kita contoh kesetiaan dari sang burung itu,,
subhanallah,, begitu mulia Kasih sayang sang Maha Pencipta
Cinta kpd setiap makhluk cipataannya .^__*
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...