:: Ku Titip SeBuAh RinDu, dEmi rAsa syaHdu, meRunGkai seBuAh kaSih, yAng tuLus bErsiH dAn mEmbaWa eRti sEndu ::

Wednesday, 10 August 2011

eyeyeyee.. bonus RAYA..

Assalamuaikum...

waaaaa.....  
penjawat awam dapat bonus raya..
thankss so much najib..
yessss...!!!
walau tak banyak mana pun..
but dapat ringankan beban saya.
raya tahun ni banyak betul yang kena bayar.
bayar itu,, bayar ini... bayar sana..
sabarrr jak lah wahai duit..
huhuuhuhuuuuuu..
dah masuk tahun ke -3 sambut aidilfitri.
time tu je lh my PUTRI (kereta) nak sambut birthday dia.
dushhhhhh.... 
kan dah melayang duit raya untuk beli insurans.. cukai jalan.. 
ni lagi satu.. my lesen P (profesional) huuu... 
time raya plak dia tamat tempoh.
adeiiiii... kena tukar pi Lesen Biasa..
dngan susah paya aku jaga Lesen P.
driving kena hati-hati.. 
takut nnti lesen P tu kena tarik blik klu melibatkn kemalangan.
happy jua lh tak payah  nak lekat lambang P 
yang merah menyala tu kat My PUTRI (kreta)
buat malu je.. 
kalau ada lambang tu orang kan cakap tu budak baru nak belajar..
heeeeee....

whateverrr lahh..
janji aku happy coz dapat duit raya... ^__^

Friday, 5 August 2011

- DI BATAS MASA -

Ya ALLAH aku sangat-sangat merindui suara dan kasih sayang ayah...

Tersangat Rindu.. 
tahun ke-2 menyambut ramadhan yang mulia tanpa ayah di sisi kmi..
kami redha atas ketentuan ilahi...
al-fatihah buat ayahku tersayang.....

----------------------------------------------------------------------

Di Batas Masa By Siti Nurhaliza

Setiba kita di batas masa
Nobat nafiri tiada bernada
Sehelai daun kering berayunan layu
Menanti saat di bawa bayu

Langit mendung hujan pun gerimis
Sayup terdengar sendu dan tangis
Bertitian bisikan kalimah nan suci
Berdoa mudahkan perjalanan
Terakhir ini

Berat mata memandang
Berat lagi tanggungan
Bebanan perasaan
Kendati pun sejarah
Dosa pahala pastikan di kira

Bagai terasa keresahan di jiwamu
Bagai terdengar suara meruntum kalbu
Tiada walau sesaga di bawa pergi
Tak berharga puja dan puji

Kala jantungmu bagai laut bergelombang
Lemah cengkaman jejarimu di genggaman
Betapa sukar untuk kita menerima
Tiba detik pasti terpisah
Di batas masa

Thursday, 4 August 2011

MUNAJAT SEORANG HAMBA

first dengar ni lagu saya tertarik...
dan trus nak dengar lagi..
ayat-ayat dalam lirik lagu ni menusuk kalbu ku...

******************************************************
munajat seorang hamba by HIJJAZ

Dikala malam sunyi sepi 
Bani insan tenggelam dalam mimpi 
Musafir yang malangini pergi membasuh diri 
Untuk mengadap-Mu oh Tuhan 


Lemah lutut ku berdiri 
Di hadapan mu tangisanku keharuan 
Hamba yang lemah serta hina 
Engkau terima jua mendekati 
Bersimpuh dibawah duli kebesaran-Mu 


Tuhan hamba belum pasti 
Bagaimana penerimaan-Mu 
Dikala mendengar pengaduanku 
Ku yakin Kau tak mungkiri 
Dalam wahyu yang Kau nuzulkan 
Kau berjanji menerima pengaduanku 


Dan Kau berjanji sudi mengampunkan ku 
Dari segala dosa yang ku lakukan 


Ampunan-Mu Tuhan 
Lebih besar dari kesalahan insan 
Hamba yakin pada keampunan-Mu Tuhan 
Bukan tidak redha dengan ujian 
Cuma hendak mengadu pada-Mu 
Tempat hamba kembali nanti di sana

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Tuhan..
Terimalah...
Ibadahku yang tidak sempurna...
Ia.. serba kekurangan...
Dan banyak cacat celanya...

Wednesday, 3 August 2011

MARHABAN YAA RAMADHAN

rindu...
aku menanti
untuk bertemu ramadhan lagi


ingin..
aku berharap
setiap hari ramadhan lagi

bulan yg suci
penuh berkah
rahmah ampunan illahi


ingin...
ku menyaksikan
turunnya malam
lailatul qodar


malam
yang lebih baik
dari malam seribu bulan


malam mulia
hanya ada
pada ramadhan bulan puasa


marhabban yaa ramadhan
marhabban yaa ramadhan
marhabban yaa ramadhan
marhabban yaa ramadhan


alangkah sedih bila
telah ditinggal ramadhan
kutakut tak berjumpa lagi
ditahun depan


bulan penuh pahala
yg di ridho akan datang
tak akan ku dapat dikeseharian


ya allah ampunilah diri hambamu
yg berdosa ini
ya allah
terimalah semua amal ibadahku



============================================


Wahai Ramadhan….SELAMAT DATANG
Kusambut datangmu dengan semangat untuk MENANG !
Ku tunggu datangmu dengan semangat berkasih sayang
Ku tunggu datangmu dengan penuh rindu dan pengharapan


MARHABAN…. MARHABAN… YA SYAHRU RAMADHAN….
Syahrul Maghfirah….Syahrul Qur’an…. Syahrul Ibadah …. Syahrul Mahabbah…


. . . ★
''''人
'(____)
. ┃口┃
. ┃口┃
. ┃口┃     ★
. ┃口┃     ''''人
. ┃口┃   '''''(_____)     . 人    
. ┃口┃  '''(__________)   '(____)   人
. ┃口┃____╭━━━━━╮_____'|_口|______​三
. ┃╭╮╭╮╭╮╭╮╭╮╭╮╭╮ |三||╭╮╭╮ |
. ┃┃┃┃┃┃┃┃┃┃┃┃┃┃┃ |三||┃┃┃┃ |
. ┃┃┃┃┃┃┃┃┃┃┃┃┃┃┃ |三||┃┃┃┃ |
. ┃┃┃┃┃┃┃┃┃┃┃┃┃┃┃ |三||┃┃┃┃ |
━━━( MARHABAN YAA RAMADHAN )━━━
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...